Szerb pártok tiltakoznak a Romantikus Erőszak énekesének szerbiai koncertje ellen

Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak énekese a vajdasági Törökbecsén lépne fel az Árpád Hős Magzatjai nevű formáció élén. Rákerestem a YOutube-on, és úgy tűnik, hogy ez a Romantikus Erőszak akusztikus verziója, persze nem biztos.

A lényeg, hogy a szerbiai Liberális Demokrata Párt, amelynek egy képviselője ül a Vajdasági Autonóm Régió parlamentjében, közleményben tiltakozott a koncert ellen. Azt írták, elfogadhatatlan és teljes ellentétben áll az emberi és kisebbségi jogok tiszteletével, a multikulturalizmussal és a diszkrimináció, valamint a gyűlöletbeszéd tilalmával, hogy az énekes, aki már többször nyíltan beszélt szkinhedmúltjáról, fellépjen a Törökbecsén rendezett XII. Aracsi Puszta Táborban. A közleményben egyébként neonácinak nevezik Szivát.

Később a jobboldai Szerbiai Demokrata Párt (nekik már négy képviselőjük van a 120 fős vajdasági parlamentben) is közleményben tiltakozott a koncert ellen, és ők azt is írták, hogy a helyi önkormányzat vezetői, köztük a kormányzó Progresszív Párt

összejátszanak a magyar szélsőjobboldallal a Jobbik-közeli tábor szervezésében.

A fesztivál szervezői erre azt nyilatkozták, hogy

Mi ezt biztosan nem engedjük meg, de különben is, ez nem egy nyilvános koncert, sem nyilvános rendezvény, hanem csak az egyesület tagjainak szervezett rendezvény. A fesztiválon népzene és szórakoztató zene és hasonló szól majd, de a Romantikus Erőszakhoz még csak hasonló zenekarokat sem hívunk meg.

De az esemény Facebook-oldalán és a hivatalos plakáton is az szerepel, hogy de. (Index + B92)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.