1200 emberünk van, akiket Oroszországban képeztek ki

külföld
2014 augusztus 16., 14:51
comments 133

Erről beszél egy videón Alekszandr Zaharcsenko, a donyecki oroszpárti szakadárok egyik vezetője. (A videó angol felirattal itt látható.)

Zaharcsenko a "városi tanács" előtt számba vette, milyen tartalékaik vannak, ezek között említette az 1200, Oroszországban kiképzett embert, és 150 fegyveres járművet, köztük 30 tankot. Utóbbival kapcsolatban egyelőre nem egyértelmű, hogy ezeknek közük van-e azokhoz a járművekhez, amiket az ukrán hadsereg saját közlése szerint megtámadott pénteken, az oroszok szerint viszont nem.

A helyzet egyelőre még a helyszíni tudósítások alapján sem tiszta, az érintettek pedig egymásnak ellentmondóan nyilatkoznak. Ez a felvétel viszont legalább erősíti azt, amit egyébként is szinte mindenki egyértelműnek tart, de Oroszország jellemzően nem ismer el: vagyis, hogy az ukrán központi kormányzattal április óta hadban álló szakadárok konkrét fegyveres segítséget kapnak Ororszországtól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.