Már telefonos alkalmazások is lebuktatják a gyilkosokat

Egy floridai tárgyaláson az ügyészek okostelefonos alkalmazások adatait is felhasználták a vádlottal szemben.

Pedro Bravót szobatársa, Christian Aguilar meggyilkolásával vádolják. Aguilar holttestét 2012 októberében elásva találták meg. Az ügyészség szerint a két fiú egy Kanye West CD-t akart venni, de összevesztek és Bravo megfojtotta szobatársát.

A vád megalapozásához az ügyészek felhasználták a Bravo iPhone-ján lévő alkalmazások adatait is.

A Siri nevű beszédalapú intelligens alkalmazásnak például valaki azt mondta, hogy

„El kell rejtenem a szobatársamat.”

A Siri erre a programozás szerint ezt válaszolta:

„Milyen helyet keresel? Mocsár, víztározó, vasöntöde, szeméttelep, bánya?”

Az ügyészség viszont a tárgyaláson nem tudta bizonyítani, hogy ezt valóban Bravo kérdezte a telefontól, mivel a védelem szerint ekkoriban Bravo IPhone 4-én nem is volt Siri alkalmazás.

Screen_Shot_2014-08-13_at_12.11.47_PM

De ugyanígy felhasználták a telefonban lévő zseblámpa adatait is, amiből meg az látszik, hogy Aguilar eltűnésének éjszakáján az átlagosnál lényegesen többször, 48 percen belül 9-szer kapcsolták be a telefonon a zseblámpát.

A tárgyalás még folyik, Bravo bűnössége egyelőre nem bizonyított. (DailyDot)

Végül egy kis Kanye West, ha már ő okozta az egész balhét. Persze ez nem biztos, de a valószínűleg a Cruel Summer című lemezt akarhatták megvenni, mert annak a megjelenése esik legközelebb Aguilar eltűnéséhez. Azon a lemezen van ez a szám is:

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.