Újabb konvojt küldenének az oroszok Ukrajnába

külföld
2014 augusztus 25., 06:45
comments 177

Tanultak az első akció sikeréből a jelek szerint, mert Szergej Lavrov külügyminiszter bejelentette, hogy napokon belül újabb "humanitárius konvoj" indulhat meg a megszállt Kelet-Ukrajnába.

Az első konvoj teherautói hosszas vesztegelés után a hét végén léphettek be Ukrajnába, vasárnap pedig már el is hagyták az országot. A konvoj érkezését Ukrajna inváziónak minősítette, elítélte azt a NATO-főtitkára és nyugati vezetők is. Az ukránok korábban attól tartottak, hogy a teherautók érkezése egy szárazföldi megszállást előkészítő lépésének szánják az oroszok.

Lavrov állítása szerint az új konvoj érkeztéről értesítették az ukrán külügyminisztert is.

A BBC Guardian tudósítója korábban a határ mellett vesztegelő teherautókból többe bele tudott lesni, és azt találta, hogy gyakorlatilag üresek voltak. Az Euronews ukrán forrásokra hivatkozva vasárnap arról írt, hogy az orosz konvoj nem hozott, hanem vitt, visszafelé tartva komplett gyártósorokat pakoltak bele a járművekbe olyan gyárakból, melyek a megszállt, kelet-ukrán területeken feküdtek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.