Mellkasröntgennel és laborvizsgálattal kezdenek a debreceni orvoskaron az afrikai diákok

oktatás
2014 augusztus 26., 15:21
comments 24

Attól félnek, hogy esetleg valaki behozza az Ebolát, ezért több afrikai ország diákjait megvizsgálják, és egészségügyi kérdőívet kell kitölteniük, valamint egy nyilatkozatot is alá kell írniuk. Ez utóbbi nem tudom, hogy mennyit segítene egy ebolás fertőzés ellen, de nem vagyok járványügyi szakember.

A debreceni orvoskaron több mint 300, a pécsin 48, a szegedi orvos- és gyógyszerészkaron több mint 100, a Semmelweis Egyetemen 27 olyan afrikai diák kezdi a tanévet szeptemberben, akik az Ebola-fertőzéssel érintett országokból érkeznek. (VG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.