Elfogadta a bizottság a magyar terveket, 7 év alatt 6900 milliárd jöhet

gazdaság
2014 augusztus 29., 10:27
comments 87

Az Európai Bizottság befogadta a magyar pénzköltési tervet, és ez nagy lépés ahhoz, hogy új EU-s pályázatokat kezdjenek kiírni Magyarországon, és apránként le lehessen hívni a 2014 és 2020 kozött Magyarországnak járó

21,9 milliárd eurót, azaz 6900 milliárd forintot.

Ehhez Magyarországnak le kellett írnia, hogy milyen operatív programokat akar indítani, indokolni, hogy az EU céljait (növekedés, munkahelyteremtés) hogyan valósítja majd meg az új magyar pályázati rendszer. Az erről szóló egyezséget hívják partnerségi megállapodásnak, ez ment most át a bizottságon.

Ez mindennek az alapja, most kezdődhet az aprómunka, hogy az operatív programokon belül konkrét pályázatok legyenek. Korábban a Miniszterelnökség úgy tervezte, hogy az első, erre a ciklusra vonatkozó pályázatok októberben jelenhetnek meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.