Ismerjék meg az embargók emberét, Budai Gyulát

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa lett Budai Gyula. Azokért a külgazdasági lépésekért felel majd, amelyek az oroszországi behozatali tilalomból fakadnak - jelentette be Szijjártó Péter parlamenti államtitkár pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Budai Gyula az előző Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára volt, az új kormány felállása óta országgyűlési képviselőként tevékenykedik.

Szijjártó azt mondta, hogy az orosz-ukrán konfliktusban Magyarország érdeke a gyors, politikai alapon nyugvó megoldás, hiszen egy szomszédos államról van szó, amelyben jelentős magyar nemzeti közösség él.

Oroszország pedig Magyarország harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere, és az, hogy Oroszország és Ukrajna mély konfliktusban állnak, Magyarország számára negatív következményekkel jár az élet számos területén.

Az államtitkár szerint az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók egyértelműen negatív hatással vannak Magyarországra. De arról is biztosította a jelenlévőket, hogy az eddig napvilágra került információk alapján

mindez a paksi bővítést nem érinti.

djangoreleived2

Az orosz piac szűkülése a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar exportkilátásait egyértelműen rontja. Szijjártó szerint ha valamelyik tagállam újabb szankciókat javasolna Oroszország ellen, az egyaránt rossz lenne Oroszországnak, az uniónak, így Magyarországnak is. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.