Az amerikaiak megőrülnek a betiltott AK-47-esekért

2014 szeptember 1., hétfő 17:29
92

Az Amerikai Egyesült Államok egyik Oroszországgal szembeni szankciójának áldozata a Kalasnyikov-gyár is: nem szállíthatnak több fegyvert az USA boltjaiba. Néhány fegyverkereskedő viszont idejében lépett, és még a szankció életbelépése előtt bespájzolt AK-47-esekből.

A vevők a tiltás után pillanatok alatt elhordták a készletet.

Az embargó kihirdetése után több amerikai fegyvertartó csoport is kombinálni kezdett, mondván, hogy az orosz-ukrán konfliktus csak kifogás a demokrata Obama-kormányzat számára ahhoz, hogy betiltsák a nekik nem tetsző fegyvereket. Fegyverárusok szerint volt olyan vevő is, aki egyszerre 8-10 gépkarabélyt is elvitt, darabonként 1000 dollárért vagy akár drágábban.

A Washington Post hosszú cikkben mutat rá arra az ellentmondásra, hogy akárhányszor csak előkerül az Egyesült Államokban a fegyvertartás vagy - értékesítés korlátozása, elképesztően megugranak az eladások. Több boltban is ragasztottak ki Obamát ábrázoló plakátokat, amikre ironikusan

„Az év fegyverkereskedője”

szlogent írták.

Az amerikai vevők annak ellenére is tülekedtek az eredeti Kalasnyikovokért, hogy az embargó kihirdetése után a hatóságok felhívták a figyelmüket, hogy az AK-47-eshez hasonló gépkarabélyok ezután is kaphatóak lesznek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt