Az irodalomkönyv szerint aki CNN-t néz, az igénytelen nyugatimádó

2014 szeptember 1., hétfő 15:46
797

A Kettős Mérce rakta a ki a Facebookra ezt a részletet az egyik irodalomkönyvből:

Forrás: Kettős Mérce Facebook

Eltekintve attól, hogy ennek a szövegnek nem is nagyon van értelme, mégis mi az, amit leszűrhet ebből egy hetedikes gyerek?

  • A hamburger, a Coca-Cola, a Nike, Disneyland, az MTV, a Microsoft és a CNN maga az igénytelenség (--> Talán ez a BBC és az Adidas fizetett hirdetése.)
  • Plázák és centerek??? !!! (--> Szia, anya! Hazaértem a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontjából! - Kisfiam, hányszor megmondtam, hogy ne menj semmiféle CENTERBE!!!)
  • Az informatikus és a filmrendező trendi foglalkozások, de ha a tanítónéni kedvében akarunk járni, azt kell mondani, hogy nekünk egyik sem tetszik.
  • Az élet többet ér, mint bármilyen tárgy? Igen, de hogy jön ez ide? A nyugatimádatból a multikon, a centereken és a foglalkozásokon át hogyan jutottunk épp ide?

Ki írja ezeket a könyveket?!

UPDATE:

A cikk megjelenése után kiderült, hogy a könyv, amiből az idézet származik, új ugyan, de csak 2012-es kiadású. Az OFI honlapja szerint idén még nem készült új hetedikes irodalomkönyv, tehát a magyar hetedikesek a következő tanévben is ebből tanulhatnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt