Hírérzékenyebb lesz a Magyar Hírlap a polgári, keresztény, jobboldali elkötelezettségű úton

media
2014 szeptember 01., 11:49

Szeptember 1-jétől Petán Péter, a lap eddigi megbízott főszerkesztő-helyettese irányítja a Magyar Hírlap szerkesztőségét. Az új főszerkesztő szerint a napilap irányultsága, szellemisége nem változik, marad a polgári, keresztény, jobboldali elkötelezettségű úton. Petán közölte: hírérzékenyebb újságot tervez, amelyben több háttér jellegű anyag lesz, mivel szeretne másként hozzányúlni bizonyos témákhoz.

Az új főszerkesztő jelezte: létszámleépítés szóba sem került, egyfajta minőségi változást, szellemi megújulást szeretne a lapnál. A leköszönt főszerkesztő, Stefka István a Hírlapnál marad, és tiszteletbeli főszerkesztőként az újság társadalmi, gazdasági kapcsolatainak építése, a lap hírnevének öregbítése lesz a feladata, és ötleteivel, tanácsaival segíti a munkát.

Széles Gábor, a lap tulajdonosa az MTI érdeklődésére közölte: a vezetőváltást részben az indokolta, hogy Stefka Istvánnak újabb feladatot szánnak, részben pedig az, hogy a lap online és nyomtatott szerkesztőségének hatékonyabb működése érdekében bizonyos belső átszervezéseket hajtottak végre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.