Katonai konvoj Budapesttől 50 km-re

katonai konvoj kitakarva

Az M3-ason lőtte a fotót munkatársam, Botos Tamás. A magyar katonai konvojnak lehet, hogy csak a tanévkezdéshez, de lehet hogy az orosz-ukrán háborúhoz van köze. Vajon mi lesz, ha ezt az oroszok megtudják (ha még nem tudják)?

Eközben Ukrajnában

  • Ma rendkívüli ülést tartanak hétfő délután az uniós országok brüsszeli állandó képviseleteit vezető nagykövetek az ukrajnai válság ügyében.
  • Az éjjel Oroszországhoz csatolt Krím félsziget nagyvárosai villanyáram nélkül maradtak, miután Ukrajna lekapcsolta őket az elektromos hálózatról, de reggelre sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást.
  • Petro Porosenko ukrán államfő szerint az elmúlt napok eseményei arról tanúskodnak, hogy Oroszország „közvetlen és nyílt” agressziót indított Ukrajna ellen, ami jelentősen megváltoztatta az erőegyensúlyt a harctéren az ukrán fegyveres erők kárára.
  • Porosenko egy kijevi katonai akadémián tartott beszédében azt mondta: Oroszország „közvetlen és nyílt agressziót” indított Ukrajna ellen. Valerij Heletej védelmi miniszter szerint az ukrán csapatok nem csak Donyeckben jelentek meg, hanem a luhanszki repülőtérnél és más városokban is. A tárcavezető tanácsadója szerint az orosz hadsereg az elmúlt napokban 10-20 ezer katonát vezényelt Ukrajna területére. A terrorellenes hadművelet törzskara szerint  folytatódnak a harcok az ukrán deszantosok és egy orosz harckocsi dandár között a luhanszki repülőtérnél.
  • Szerény pluszban indítottak a moszkvai értéktőzsde irányadó mutatói hétfőn a pénteki jelentős gyengülés után, de egy órával a kereskedés kezdete után már vegyes volt a kép, miközben a rubel történelmi mélypontra süllyedt a dollárral szemben.
  • Az oroszbarát erők tüzérsége megtámadta az ukrán hadsereg egyik őrhajóját az Azovi-tengeren, a legénység két tagja eltűnt, nyolcat sikerült kimenteni – közölte az ukrán határőrség. Az előző nap történtekről Szerhij Asztahov azt mondta, hogy az őrhajó elsüllyedt. A személyzet segítségére más őrhajók siettek. Nyolc tengerészt kimentettek. Heten közülük megsebesültek, illetve égési sérüléseket szenvedtek, két tengerész eltűnt. Asztahov hozzátette, hogy elemzik a történteket. Úgy tűnik, hogy az őrhajót egy tüzérségi rendszerrel támadták meg, de nem tudni pontosan, hogy honnan.
Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.