Dzsenifernek neveztek el az Amerika-imádó szüleid? Sebaj, lehetsz még Bendegúz!

oktatás
2014 szeptember 02., 11:28
comments 604

7. Tíz teljes oldal Coelho

coelho
Az egyik hetedikes irodalomkönyv a reformkorral, a másik a romantikával kezdődik, ami csak szemléletmódbeli különbség, a tárgyalt szerzők ugyanazok. És hiába a 19. század a téma, mire eljutnak a regényhez, egyik se tudja megkerülni a patetikusan üres semmitmondások mesterét, Paulo Coelhót. Ő az egyetlen még élő szerző, akitől ilyen terjedelemben részletet közöl a tankönyv.

6. Ostorozzuk Amerikát!

amerika1

Ugye, mekkora bunkók az amerikaiak? Az utolsó helyen áll náluk az értelmes gondolkodás! Ez annyira fontos, sőt megkerülhetetlen tény, hogy a másik hetedikes irodalomkönyvbe is bekerült:

amerika

Ami viszont a közösségi magatartást illeti, szégyellhetjük magunkat.

5. A szabados média a reklámbevételek növelése érdekében "bunyós-öldöklős" filmeket vetít

agro1

Ha pedig valaki ilyesmit néz, agreszív lesz, és közömbössé válik mások szenvedései iránt.

4. Ha Petőfi, Homérosz vagy a Biblia mondja, és nem a média, akkor az agresszió természetes, sőt genetikailag kódolt

agro2

Már Goethe is őszintén megmondta, hogy az embereknek tetszik a harc, "és ez még egy darabig alighanem így is lesz".

3. Óvakodj a honlapok feladóitól!

honlap2

Ismét egy fontos tanács, amit az ország minden hetedikeséhez el kell juttatni, a másik tankönyvben is szerepel, ott konkrétan Baradlay Richárd példájából kell levezetni a médiamanipulációt:

honlap1

 

2. Az internet felelőtlenül manipulál, de ha a Harmoneten írja Pszichopapa, akkor minden OK

harmonet1

A Harmonet (horoszkóp, ezotéria, fogyókúra, receptek, jósda) az egyetlen internetes kiadvány, amiből komplett művet közöl a hetedikes irodalomtankönyv. Az ismeretlen eredetű szöveg egyébként feltehetően a Nők Lapja Café egyik kommentelőjétől származik, még 2005-ből. Pszichopapának gratulálunk, hogy vicces művével sikerült bekerülnie a reformkori költők közé!

1. Aki Dzsenifernek nevezi a gyerekét. Bezzeg aki Bendegúznak!

dzsenifer

Petőfi eldobta a nevét, hogy magyarabbnak hangozzék. Te sajnos csak felnőtt korodban teheted meg ugyanezt. Vagy ha megházasodsz.

( A két hetedikes irodalomkönyv: Tóth Krisztina-Valaczka András: Irodalmi ikerkönyvek 7., tankönyv; Alföldy Jenő-Valaczka András: Irodalom 7.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt