Gyanús csomagot találtak a londoni Luton reptéren

külföld
2014 szeptember 08., 18:05
comments 15

Egy gyanús csomag miatt hétfő délután kiürítették a magyarországi járatok által is használt londoni Luton repülőteret - közölte a rendőrség, amely később a csomagot - ellenőrzött körülmények között - felrobbantotta. A rendőrség utólag azt közölte, hogy a csomag nem jelentett veszélyt. Letartóztatás nem történt. A repülőteret ezután meg is nyitották.

A csomagot az utasbiztonsági zónában fedezték fel. A repülőteret működtető vállalat honlapján azt írták, hogy az utasok és a dolgozók biztonságának garantálása érdekében döntöttek a terminál evakuálásáról.

A Londontól 35 kilométerre északra fekvő Lutonra érkeznek járatok Budapestről is. A Wizzair és az Easyjet is indít járatokat a magyar fővárosból a lutoni reptérre.

A brit kormány nemrégiben emelte a második legmagasabb szintre a terrorkészültségi szintet. David Cameron miniszterelnök szerint az intézkedést az indokolja, hogy közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára az Iszlám Állam nevű, Irakban és Szíriában előretörő szélsőséges milícia brutalitása.

A budapesti repülőtér tájékoztatási oldala (bud.hu) szerint hétfőn 22.00-kor indul Lutonba a Wizz Air eredetileg 18.25-re kiírt járata. (MTI)

Én csak azt nem értem, hogy ha nem jelentett veszélyt a csomag, akkor miért kellett felrobbantani? Ha fel kellett robbantani, akkor nem bomba volt benne? Ha bomba volt benne, akkor meg miért ne jelentett volna veszélyt? 

A Guardian sem ír erről többet az MTI-nél, még nézelődök, hátha megtalálom a magyarázatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.