Két év múlva 40 millió euróból magánkórház nyílik Budapesten

Egészségügy
2014 szeptember 09., 12:32
comments 30

Teljes körű szolgáltatást nyújtó, magánfinanszírozású kórház, a Duna Medical Center (DMC) kezdi meg működését két év múlva Budapesten – jelentette be Joseph Priel üzletember, a DMC projekt kezdeményezője.

Az intézmény 25 ezer m²-en 40 millió euróból valósul meg, 600 fős személyzettel, és a tervek szerint a rendelőintézeti részleg jövő év elején, a kórház pedig 2016 közepén nyílik meg – mondta Joseph Priel.

Az intézményben a gyógyászati ellátások között 27 orvosi szakterület megtalálható majd, és a 8 műtős, 150 ágyas kórházban a legmodernebb diagnosztikai és orvostechnikai eszközökkel gyógyítanak majd.

Joseph Priel elmondta azt is, hogy szeretnék lefedni a teljes spektrumot, tehát a diagnosztikától a kezeléseken át az utógondozásig egy helyen minden a rendelkezésre áll majd.

Az intézmény magánbiztosítással rendelkező pácienseket fogad, de törekednek majd arra is, hogy a legszükségesebb beavatkozások az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által biztosított betegek számára is elérhetők legyenek.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár azt mondta, azért ment el egy magánkórház létesítését bejelentő eseményre, mert úgy gondolja, hogy „örömteli és éppen ideje volt, hogy végre egyszer megbízható üzletemberek ne az állami egészségügy privatizálását akarják saját érdekükben, hanem a saját kockázatukra, saját forrásaikból, finanszírozásukból kezdenek egy komoly egészségügyi beruházásba”.

Ha ilyen beruházásból több lenne az országban, az pozitívan hatna az egész rendszerre, egyrészt úgy, hogy aki megteheti, az kezeltethesse magát magánszolgáltatónál, de egyfajta húzóerő is lehet egy ilyen projekt az állami egészségügyi rendszer számára – mondta.

A Duna Medical Center alapítója az International Medical Centers B. V. holland székhelyű vállalat. Az egészségügyi központ a IX. kerületi Millennium Park területén, a Duna-parton lesz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.