Kína ismét felszólította a Dalai Lámát, hogy ne sunyizzon, és reinkarnálódjon tisztességes emberhez méltón

külföld
2014 szeptember 10., 18:11
comments 58
photo_camera PHOTO / DPA / DANIEL BOCKWOLDT

Peking szerdán felhívta a 14. Dalai Láma figyelmét arra, hogy legyen szíves tiszteletben tartani a hagyományokat, és szülessen újjá. A tibeti vallási vezető egy vasárnapi német interjújában beszélt arról, hogy talán ő lesz az utolsó a pozíciójában, mivel a tibeti buddhizmusnak nem egy embertől kell függenie.

A 79 éves Dalai Láma korábban is beszélt már arról, hogy amennyiben Tibet nem szabadul fel a kínai elnyomás alól, ő a maga részéről nem hajlandó reinkarnálódni, és hogy senkinek, különösen nem a pekingi vezetésnek nincs joga politikai céljainak megfelelő új lámát kinevezni.

Az interjúra reagálva egy kínai külügyminisztériumi szóvivő azzal reagált, hogy "Kína elkötelezett a vallásszabadság mellett, és megvédi a tibeti biddhizmust is."

(via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.