Toroczkai ellen nem állított jelöltet sem a Fidesz, sem a baloldal

POLITIKA
2014 szeptember 10., 11:25
comments 70

Ajándékba megkapja újra Ásotthalom polgármesteri székét a szélsőjobbos Toroczkai (született Tóth) László. A jelek szerint nehéz a polgármester-jelöltek kiválasztása vidéken, mert akárcsak az asszonyverő Balogh Józsefnek Fülöpházán, Toroczkainak sem lesz ellenfele az októberi választáson.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója, a székházostromkor a tömeget a Kossuth térről a Szabadság térre átvezénylő Toroczkai tavaly lett a 3855 fős Csongrád megyei település polgármestere, megelőzve a fideszes Petró Ferencet (az akkori harmadik jelölt a kampány hangnemét és a személyes támadásokat megunva visszalépett). Balos jelölt nem volt, mert a helyi MSZP-s DK-sok lettek, ők viszont Toroczkait támogatták.

Most viszont senki nem indul Toroczkaival szemben. Sem fideszes, sem balos, sem független.

Így esély van arra, hogy a tavalyi 71,5 %-os támogatottságom 100 % közelébe kerüljön

- írja Toroczkai, aki ezúttal nem függetlenként, hanem a Jobbik színeiben indul. Kapcsolatuk nem új, Toroczkai már 2010-ben is vezette a Jobbik megyei listáját, a párt frakciójában ül a megyei közgyűlésben, és idén is ő lesz a megyei listavezető.

Az ügyészség egyébként tegnap jelentette be, hogy kényszerítés bűntettének kísérlete miatt vádat emeltek Toroczkaival szemben. Ez még az az ügy, amikor 2012 március 15-én behatoltak a Bank Center épületébe, hogy átadjanak egy petíciót az IMF munkatársainak, akik viszont a nemzeti ünnepen nem dolgoztak. A nagyjából százfős csapatot vezető Toroczkai fenyegetni kezdet az épület biztonsági őreit, társai pedig petárdákat robbantgattak és fáklyákat gyújtottak az előtérben. Aztán a rendőrök kihajtották őket.

Az ügyészség közlemény szerint kényszerítés bűntettének kísérlete miatt a bíróság akár három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat. De a per még el sem kezdődött, jogerősen pedig nem is fejeződik be a választásokig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.