284, KÉT-SZÁZ-NYOLC-VAN-NÉGY hely közül lehet választani a Bulinegyedben

életmód
2014 szeptember 12., 15:30
comments 25

Itt az első hétvége, amit már a legnagyobb jóindulattal sem lehet nyárinak nevezni. Ennek alkalmából pedig ismét frissítettünk egyet a 444 térképén, amely naprakészen mondja meg, hogy hova kell menni Budapest szórakoztató- és vendéglátó-központjában, a VII. kerület belsejében.

bulibubi

A Károly körút-Király utca-Akácfa utca-Dohány utca négyszögszerűséget áttekintő térképre most 284 hely fért fel, bár a pontos számban mi magunk sem vagyunk biztosak. Helyek időnként eltűnnek, és persze olyan sebességgel nyitnak, hogy azzal szinte lehetetlen lépést tartani. Nyár elején néztünk utoljára körbe, és az azóta eltelt néhány hónap alatt nyílt itt ramenező, juice bar, koktélbár, donutbolt, izraeli és indiai konyhájú étterem, valamint kocsmák tömkelege, amelyek az összes létező szbukultúrát kiszolgálják, a rockabilly zene rajongóitól egészen a taxisokig.

Van viszont most három újdonság is a Bulinegyed térképén.

  • Egyrészt a MOL Bubi szponzori megjelenése, aminek köszönhetően megtalálható itt az összes budapesti bringaállomás, ahol bérbringát lehet felvenni és leadni - nemcsak a szórakozóhelyek közelében, hanem mind a 76.
  • Másrészt készült a térképnek egy nappali és egy éjszakai változata is. Ezek közt egyetlen kattintással lehet váltani, az első azt mutatja, hogy nap közben hova érdemes beülni, a második pedig természetesen azt, hogy mi a pálya éjjel.
  • Harmadrészt pedig egy rakás hely beazonosítását fotó is segíti. Amikor már ekkora a kocsma- és étteremsűrűség, ez kifejezetten hasznos lehet.

ITT A BULINEGYED MEGÚJULT TÉRKÉPE

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.