Észak-Korea támogatja a skót függetlenséget

külföld
2014 szeptember 12., 07:46
comments 30

Váratlan támogatót kaptak az elszakadáspárti skót nacionalisták: a diktatúra által támogatott, de Tokióban kiadott lapban jelent meg egy skót függetlenséget éltető írás, amiben azt is kifejtették, hogy remélik, ha létrejön a független Skócia, akkor felélénkülnek a gazdasági kapcsolatok a két ország között.

A Chonson Sinbo című lapnak kétszázezer olvasója van, és régóta úgy tekintenek rá, mint az észak-koreai rezsim hivatalos külföldi propagandaújságára. Azaz a lapban megjelentett kiállás könnyen értelmezhető Kim Dzsongun kiállásaként is.

A lap szerkesztője által írt jegyzetben arról is írnak, hogy Észak-Korea gazdag a természetes erőforrásokban, és nagyon kedvelik a skót whisky ízét, ezért a két ország kölcsönösen előnyt élvezhet egymás társaságából.

Az észak-koreai médiát figyelő nemzetközi szervezetek képviselője szerint az egyelőre nem világos, hogy az elzárt országba egyáltalán eljutott-e a népszavazás híre, de abban biztosak, hogy ha az igenek fognak győzni, arról be fognak számolni az országban. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.