Az év médiaeseménye: L. Simon László bocsánatot kér a Hír Tv-től

politika
2014 szeptember 14., 09:46
comments 73

lsimon

Sajnos nem élőben, csak felvételről: este 21.30-kor lesz a történelmi interjú. A Magyar Nemzet Online máris megszellőztette, hogy L. Simon a ma este adásba kerülő Versus című műsorban megköveti a Hír Tv-t, és kifejti, hogy nem fenyegetésnek szánta, amikor azt mondta az egyik riporternek, hogy nehéz lesz az élet a Hír Tv-nél, ha továbbra is kritikus kérdéseket tesznek fel.

Történt ugyanis, hogy a Hír Tv, nem sokkal azután, hogy médiaadó és más ügyekben érezhetően összefeszült a jobboldali médiabirodalom tulajdonosi és a kormányzat,

kritikus kérdést tett föl a Várkert Bazárt havonta átadó kormánybiztos-államtitkár-politikusnak.

Hogy tudniillik a pikírt tévériporter szarkasztikus kérdésnek álcázott kormányellenes miniállásfoglalással támadta le a ganyútlan államtitkárt a Várkert Bazár második átadóján, miszerint mikor lesz kész a már kétszer átadott műemlékegyüttes? (Az újságíró etikátlanságára egyáltalán nem enyhítő körülmény, hogy azóta már egy harmadik átadást is terveztek, és egyelőre az sem jött össze, mert megint fölszedtek valami burkolatot valahol.)

A helyszínen azonnali hatállyal indignálódott L. Simon pikírt, blazírt (és így tovább) választ adott, miszerint 2-300 év múlva, de akkor a Hír Tv már nem fog tudósítani róla. A továbbiakban azt is odavetette, hogy nehéz lesz az élet a Hír Tv-nél, ha ilyen köcsögök lesznek vele.

A kollégát írt inzultusra a Magyar Nemzet másnap vezércikkben válaszolt, arrogánsnak nevezve a politikust.

L. Simon napokkal később, a kötcsei találkozón újra beszélt az esetről, de még akkor sem volt szó bocsánatkérésről, sőt, azt fejtegette, hogy a tisztességes jobboldali újságírókban meghasonlást fog okozni ez a fajta kormánykritika.

És akkor jön ma ez a bocsánatkérés. Itt azonban már súlyos, horribile dictu alkalmassági kérdések vetődnek föl. Mert az nem baj, ha egy politikus szemrebbenés nélkül hazudik, az sem baj, ha milliárdos magánvagyont varázsol magának négy év alatt, havi félmilliós fizetésből.

De hogy meghátráljon?

Hogy ilyenkor nem Kehi- és NAV-vizsgálat, nem följelentés, házkutatás, őrizetbe vétel, oltási bizonyítvány bevonása, följelentés, CÖF-demonstráció, sajtókampány legyen a válasz?

Ha már L. Simon sem képes erőt mutatni, akkor kicsoda? Mi lesz holnap? Lázár János zokogva borul térdre az állásába viszahelyezett Sáling Gergő előtt és átadja a londoni szállodai számlákat? Rogán Antal balliberális gyerekeknek engedi át híres pasaparki guimilakását? Hova vezet ez? Sőt:

Kinek áll ez érdekében?!

Talán még nem késő megállítani az őrületet! Ma estére civil kurázsit, flash mobot és slam poetryzést szervezünk L. Simon lakása elé Nem teheted, Laci! címmel. Mindenki hozzonjh magával hungarocell Simicska Lajos-fejeket!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.