Kanye West leállította ausztráliai koncertjét, mert az egyik tolószékes néző nem állt fel, amikor kérte

zene
2014 szeptember 14., 08:47

Sosem tudom eldönteni, hogy Kanye West korunk legzseniálisabb előadója, vagy a leghülyébb ember, akit valaha a hátán hordott a föld. Valószínűleg persze mindkettő egyszerre.

Most a TMZ azt írja, hogy West félbeszakította Sydney-i koncerjét, mert az egyik néző nem akart felállni, amikor erre kérte a közönséget. Az ülő néző azonban, ha akart volna, sem tudott volna felállni, hiszen tolószékes volt.

Szemtanúk szerint Kanye először csak annyit kért, hogy mindenki álljon föl.

„Nem tudom nyomni a műsort, amíg mindenki fel nem áll. Hacsak nincs mozgássérült igazolványotok, és nem parkoltok mozgássérült-helyre meg ilyenek.”

Szemtanúk szerint az egyik néző lengetett is egy mankót vagy műlábat, ezért West neki is megengedte, hogy ülve maradjon.

Nem sokkal később viszont kiszúrt egy másik ülő nézőt is, akihez odaküldte az egyik alkalmazottját, hogy ellenőrizze le, valóban mozgássérült-e. Mikor kiderült, hogy a néző kerekesszékes, West annyit mondott:

„Akkor rendben.”

És folytatta a félbehagyott számot.

A szemtanúk azt mondták a koncertről kérdező újságíróknak, hogy Kanye West nyilvánvalóan nem akart megsérteni senkit, az egészet csak a műsor kedvéért csinálta, és ez a nézők számára is nyilvánvaló volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.