Aki egyszer bekerül az ELTE Hallgatói Önkormányzatába, annak már nagy baja nem lehet

politika
2014 szeptember 15., 10:55
comments 36

Az Index információi szerint az ELTE Hallgatói Önkormányzata azt a Garbai Ádámot delegálná az országos hallgatói önkormányzati szervbe, aki korábban a bölcsészkari HÖK vezetőjeként a listabotrányba bukott bele.

A listázási botrányban kiderült, hogy a bölcsészkari HÖK-öt irányító Jobbik-közeli csoport vélt szexuális identitásuk és világnézetük szerint listázta a diákokat. A hallgatók nevei mellé olyanokat írtak, mint

  • basznivaló egyiptológus,
  • Pistának jó lesz,
  • faszkalap újpest-drukker,
  • biztos, hogy ratyi vagy
  • LMP-s pina, ne vegyük fel.

Garbai az botrány kirobbanása után lemondott kari elnöki posztjáról, most viszont az Index szerint épp az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat új vezetése szeretné, hogy Garbai képviselje az ELTÉ-t az országos egyeztetéseken.

A listázási botrányba az ELTE kollégiumi hallgatói önkormányzatának korábbi vezetője, az egyetemen tavaly februárig tanársegédként dolgozó Stummer János is belekeveredett, bár ő mindvégig tagadta érintettségét.

Ez a Stummer János most a Jobbik erzsébetvárosi polgármesterjelöltje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.