Rogán szerint bolond az, aki gazdasági növekedés idején megszorításokra gondol

POLITIKA
2014 szeptember 24., 14:05
comments 135

A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal tartott sajtótájékoztatót a devizahitelesek megmentésének legújabb hullámáról. Helyszíni tudósítónk szerint Rogán arról beszélt, hogy a kormány még idén újabb törvényt tervez benyújtani a parlament elé, ami a bankrendszerről és a hitelek átlátható árazásáról szólna.

Túl sok konkrétumot erről nem mondott, csak hogy a cél a hitelszerződések átláthatóvá tétele, és amíg ezt el nem fogadják, addig a bankok számára a kamatemelési és díjemelési moratórium életben marad.

A végső cél pedig továbbra is a devizahitelek forintosítása marad, ez Rogán szerint már jövőre végbemehet. De ennek részleteihez meg kell várni a mostani rendezést, mert ezután lehet majd következtetni a költségeit.

Rogán beszélt arról a bejelentésről is, amit Varga Mihály ejtett meg hétfőn egy konferencián, és amit elég könnyű volt úgy érteni, mintha komoly, 1700 milliárdos megszorításban gondolkodna a kormány.

Rogán szerint viszont a tényeket kell nézni.

Ki az a bolond, aki gazdasági növekedés idején megszorításokban gondolkodik? - tette fel a költői kérdést a frakcióvezető, majd meg is válaszolta, hogy ezek szerinte a baloldali pártok.

A Fidesz a politikája az, hogy náluk az adót nem a magyar családoknak kell fizetniük, hanem a bankoknak és a multiknak.

- mondta még el a fideszes politikus.

Rogán szerint amúgy Varga arról beszélhetett, hogy 2020 utánra kell majd 45 százalék alá csökkenteni a GDP arányos kiadásokat, ennek elérésére viszont a kormánynak 2011 óta van terve.

A frakcióvezető reagált Obama kritikájára is. Rogán elmondása szerint az Egyesült Államok Magyarország fontos szövetségese, ezért ezeket a megnyilvánulásokat kellő türelemmel és megértéssel kell fogadnunk. És Rogán szerint elképzelhető, hogy Obama nem volt a megfelelő tények birtokában, amikor ezt a kijelentését tette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.