L. Simon szerint Magyarországnak azért nem megoldás a napenergia, mert nekünk esténként is szükségünk van áramra

politika
2014 szeptember 26., 13:21
comments 753

Már többször is újraolvastam, hogy mit mondott a fideszes L. Simon László a Paksról szóló parlamenti vitanapon, de egyszerűen nem tudom elhinni.

Szerinte

azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél.

Azért elég nagy bajba került hirtelen a nemzetközi zöldmozgalom, hogy egy kis közép-európai ország bátor politikusa ki merte mondani az igazságot, és lerántotta a leplet a megújuló energiák hatékonyságával kapcsolatos mítoszokról. Nem lennék most a környezetvédők helyében.

L. Simon az IMF és Oroszország különbségeiről is nagyon lényeglátóan beszélt.

"Nagyon jól tudjuk, hogy mit várt el az IMF, mindig be akartak avatkozni a belpolitikába, politikai elvárásaik voltak, szemben az orosz hitelkonstrukcióval"

(vg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.