Széles Gábor: Disznófülűekből áll az index.hu stábja

Média
2014 október 02., 10:56
comments 182

Az Index reggel lehozott egy videót arról, hogyan akart Széles Gábor jobboldali milliárdos letiltatni egy néhány perce forgatott interjút, majd hogyan dobta ki a riportereket egy sajtónyilvános fórumról.

Széles Gábor most a lapjában, a Magyar Hírlapban hosszú cikkben reagált a videó megjelenésére. A lényeget ez a bekezdés foglalja össze a legjobban:

„Amikor leesett a tantusz, hogy az indexnek mi a célja, akkor letiltattam a videót és megmondtam, hogy amennyiben leadják, kártérítési pert fogok indítani. Ezt természetesen meg fogom tenni, mivel az index.hu jogsértést követett el azzal, hogy megjelentette, amit el is ismert. Nagyon sajnálom, hogy egyáltalán szóba álltam velük, mert amíg ilyen disznófülűekből áll az index.hu stábja, úgy forgatják ki az interjút, ahogy akarják.”

Szerinte az Index vágással manipulálta az anyagot, és azt is írja, hogy „a vágások is tipikus baloldali disznófülű eszközök”. Szélesnek van egy elmélete is arról, hogy miért babrált ki vele az Index:

„Nyilván a baloldali jelölt kérte meg az indexet, hogy járassa le és próbáljon bohócot csinálni az ellenfeléből, amivel a rendkívül zsúfolt lakossági fórum hallgatóságát is megalázta.”

Mint írja a (gyanúsan kevés helyesírási hibát tartalmazó) cikkben a szerinte baloldali lapokról:

„Ha gátlástalanságról van szó, a jobboldali riportalanyt bármilyen lekicsinylő, lealacsonyító jelzőkkel képesek illetni. Ha pedig baloldaliról, akkor a legszürkébb emberről úgy nyilatkoznak, mintha egy nemzetközi tekintéllyel bíró emberről lenne szó.”

photo_camera Széles Gábor Kötcsén

Széles Gábor szeptemberben Kötcsén mondta a 444-nek a 444-ről, hogy utálja, mert tudja, hogy mit képvisel, és össze-vissza hazudozik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.