Szlovák cégé a világ legfejlettebb repülő autója

TECH
2014 október 02., 17:25
comments 39

„Jegyezzék meg a szavaimat: jön az autó és a repülő egyesítése. Most talán nevetnek, de jön.”

Ezt még Henry Ford mondta 1940-ben. A XX. század második felében azonban inkább csak a sci-fi írókat foglalkoztatta a repülő autó gondolata, a Jetson család vagy a Vissza a jövőbe képsorain túl nem jutottunk sokkal közelebb ahhoz, hogy valaki a való életben is építsen egy működőképes repülő autót.

Igaz, hogy Waldo Waterman még Ford szavai előtt megcsinálta ezt a járgányt:

photo_camera Forrás: Wikipedia

De azóta nem történt komolyabb előrelépés, még mindig csak dudálhatunk, ha dugóba kerülünk, nem repülhetünk ki belőle.

Idén azonban egy amerikai cég, a Terrafugia bejelentette, hogy nemsokára kész a repülő autója. Nagyon várjuk azt is, de az AeroMobile nevű szlovák vállalkozás már most bemutatta a saját repülő autójának prototípusát egy bécsi innovációs kiállításon. Az autó tavaly októberben végezte első, sikeres tesztrepülését, és jelenleg ez a világ legfejlettebb repülő autója.

Itt meg lehet nézni, milyen csodálatos:

A 450 kilogrammos autó két személyes, és 200 km/ó sebességre képes. További adatokat ide kattintva lehet megtudni róla.

(via Guardian)

(A címlapi kép az AeroMobil weboldaláról van.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.