Szabályosnak szabályos, de a világ legpitiánerebb büntetése Hűvösvölgyben

Budapest
2014 október 03., 11:21
comments 147

Kísérjék el olvasónkat, Orsolyát egy reggeli útjára Pesthidegkútra, a Hűvösvölgyi végállomásra. Itt felújítások zajlanak, éppen a választások előtt. Így néz ki a környék:

photo_camera Olvasónk, Orsolya képei

A helyzet kritikus, írja Orsolya. Ömlenek az autók, a járdát mindkét oldalon megszüntették, a gyalogosok az autók között próbálnak sasszézni, de nem férnek el. Balesetveszélyes, kisgyerekkel, babakocsival horror, száll a por. De az autósoknak is szívás, mert állandó a dugó. A járdák építése olyan rohamtempóban zajlik, hogy egyszerre mindkét oldalon dolgoznak. Tehát tényleg sehol nem lehet közlekedni.

photo_camera Gyalogosok az egyik oldalon
photo_camera Gyalogosok a másik oldalon

A parkolóhelyeket megszüntették, munkagépek és építési anyag van a parkolóban, ami így megközelíthetetlen, de ki is van téve a "megállni tilos" tábla a parkolóban.

hidegkut4

És akkor a háttérben felbukkan egy zsákutca, ahol leparkoltak az autók.

hidegkut5

És ez a zsákutcában végződő a mellékutca, a Rezeda, ahol azokat az autósokat, akiktől a közeli felújítás miatt rugalmasságot, türelmet és toleranciát kérnek, a közterület felügyelők szépen végigbüntették.

hidegkut6
Az indok: járdán parkolás.

hidegkut7

Orsolya, aki azért nem tudta az ötven méterre lévő kijelölt parkolót használni, mert azt az építési anyag, a sitt és a munkagépek elfoglalják, levélben érdeklődött, hogy vajon 50 méterrel miért arrébb miért nem zavarja a közterületfelügyeletet, hogy a forgalmas főúton nem biztosítanak elkerített gyalogos sávot.

hidegkut8

Orsolya most várja a választ a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda, Közterület-felügyeleti Csoporttól, hogy bár ugyan ő valóban nem szabályosan parkolt, de azt nem is tehette meg. Így talán cinikus volt a szélvédőre rakni a csomagot. Ahogy megjön a válasz, közöljük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.