Újabb ebolás beteget szállítottak Németországba

külföld
2014 október 09., 07:38

A németországi Lipcsébe szállítottak és ott kezelnek egy Ebola-vírussal fertőzött beteget - közölték a szászországi egészségügyi hatóságok. A beteg az ENSZ egyik munkatársa. Az őt szállító repülő csütörtök hajnalban érkezett meg Lipcse és Halle közös repülőterére. Az illetőt a lipcsei Szent György kórház súlyosan fertőzött betegek számára elkülönített osztályán fogják kezelni.

A beteg állapotáról nem közölt információkat a szászországi egészségügyi minisztérium. A kórház csütörtökön tervez tájékoztatást adni a részletekről.

Németországban korábban már sikeresen kezeltek egy ebolával megfertőződött beteget. Hamburgi kezelésének köszönhetően a múlt héten felépült az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy munkatársa, akit még augusztus végén szállítottak a német város egyetemi klinikájára. Szintén Németországban, Frankfurtban kezelnek egy ugandai orvost, aki Sierra Leonéban kapta el a vírust, ahol egy olasz segélyszervezet munkatársaként küzdött a járvány ellen.

Korábban Spanyolországban két hazaszállított ebola-fertőzött életét vesztette, és egyiküktől egy ápoló is elkapta a betegséget. Ez volt az első eset, hogy valaki Afrikán kívül kapta el a fertőzést. Egy ebolás beteg az Egyesült Államokban is életét vesztette, de ő még Nyugat-Afrikában fertőződött meg.

Az Európai Unió arról döntött szerdán, hogy megerősíti az utazók és az egészségügyi szakemberek tájékoztatását, megelőzendő az ebola behurcolását az unió országaiba. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.