Mága Zoltán meghódította az Amerikai Egyesült Államokat

2014 október 13., hétfő 13:21
37

A New York-i Carnegie Hallban adott teltházas koncertet Mága Zoltán hegedűművész vasárnap a Hegedűvel a világ körül című, 100 állomásos világkörüli turnéja részeként – írja az MTI.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész a budapesti Operettszínházból idén áprilisban indította útjára a gálaest-sorozatot, amivel az elmúlt fél évben körbeutazta a Kárpát-medencét és Erdély legnagyobb színháztermeiben lépett fel. Világkörüli turnéjának 10., jubileumi előadásán június végén a bécsi Konzerthausban adott teltházas hangversenyt – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég.

Mága Zoltán nem New Yorkban (Fotó: Mága Zoltán / Facebook)

Mága Zoltán, aki már többször fellépett az Amerikai Egyesült Államokban, 30 éves zenészi pályafutásának egyik legjelentősebb állomásának nevezte a vasárnapi koncertet.

„Minden művész álma az, hogy a világ egyik legrangosabb színpadának számító Carnegie Hallban adhasson koncertet. Egy zenész művészi teljesítménye és a szakma elismerésének számít, ha önálló produkcióval léphet fel a zene templomában”

– idézi a közlemény a hegedűművész szavait (MTI!).

A 40 éves Mága Zoltán idén még a torontói Isabel Bader Theaterben, a hollywoodi Dolby Theatre-ben, Bécsben és Budapesten lép fel, és készül a budapesti újévi koncertre, amit a Papp László Sportarénában rendeznek. A hegedűművész világkörüli turnéján Dél-Koreában, Kínában, Japánban és Angliában is fellép, és a tervek szerint jövő ősszel visszatér a Carnegie Hallba.

Az MTI tudósításából nem derül ki, de Mága Zoltán nem a nagy, 2804 fős teremben, hanem az 599 fős Zankel Hallban lépett fel. De ez így is szép teljesítmény egy tiszabői gyerektől.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt