Mága Zoltán meghódította az Amerikai Egyesült Államokat

A New York-i Carnegie Hallban adott teltházas koncertet Mága Zoltán hegedűművész vasárnap a Hegedűvel a világ körül című, 100 állomásos világkörüli turnéja részeként – írja az MTI.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész a budapesti Operettszínházból idén áprilisban indította útjára a gálaest-sorozatot, amivel az elmúlt fél évben körbeutazta a Kárpát-medencét és Erdély legnagyobb színháztermeiben lépett fel. Világkörüli turnéjának 10., jubileumi előadásán június végén a bécsi Konzerthausban adott teltházas hangversenyt – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég.

Mága Zoltán nem New Yorkban (Fotó: Mága Zoltán / Facebook)

Mága Zoltán, aki már többször fellépett az Amerikai Egyesült Államokban, 30 éves zenészi pályafutásának egyik legjelentősebb állomásának nevezte a vasárnapi koncertet.

„Minden művész álma az, hogy a világ egyik legrangosabb színpadának számító Carnegie Hallban adhasson koncertet. Egy zenész művészi teljesítménye és a szakma elismerésének számít, ha önálló produkcióval léphet fel a zene templomában”

– idézi a közlemény a hegedűművész szavait (MTI!).

A 40 éves Mága Zoltán idén még a torontói Isabel Bader Theaterben, a hollywoodi Dolby Theatre-ben, Bécsben és Budapesten lép fel, és készül a budapesti újévi koncertre, amit a Papp László Sportarénában rendeznek. A hegedűművész világkörüli turnéján Dél-Koreában, Kínában, Japánban és Angliában is fellép, és a tervek szerint jövő ősszel visszatér a Carnegie Hallba.

Az MTI tudósításából nem derül ki, de Mága Zoltán nem a nagy, 2804 fős teremben, hanem az 599 fős Zankel Hallban lépett fel. De ez így is szép teljesítmény egy tiszabői gyerektől.