Mága Zoltán meghódította az Amerikai Egyesült Államokat

ZENE
2014 október 13., 13:21
comments 37

A New York-i Carnegie Hallban adott teltházas koncertet Mága Zoltán hegedűművész vasárnap a Hegedűvel a világ körül című, 100 állomásos világkörüli turnéja részeként – írja az MTI.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész a budapesti Operettszínházból idén áprilisban indította útjára a gálaest-sorozatot, amivel az elmúlt fél évben körbeutazta a Kárpát-medencét és Erdély legnagyobb színháztermeiben lépett fel. Világkörüli turnéjának 10., jubileumi előadásán június végén a bécsi Konzerthausban adott teltházas hangversenyt – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég.

photo_camera Mága Zoltán nem New Yorkban (Fotó: Mága Zoltán / Facebook)

Mága Zoltán, aki már többször fellépett az Amerikai Egyesült Államokban, 30 éves zenészi pályafutásának egyik legjelentősebb állomásának nevezte a vasárnapi koncertet.

„Minden művész álma az, hogy a világ egyik legrangosabb színpadának számító Carnegie Hallban adhasson koncertet. Egy zenész művészi teljesítménye és a szakma elismerésének számít, ha önálló produkcióval léphet fel a zene templomában”

– idézi a közlemény a hegedűművész szavait (MTI!).

A 40 éves Mága Zoltán idén még a torontói Isabel Bader Theaterben, a hollywoodi Dolby Theatre-ben, Bécsben és Budapesten lép fel, és készül a budapesti újévi koncertre, amit a Papp László Sportarénában rendeznek. A hegedűművész világkörüli turnéján Dél-Koreában, Kínában, Japánban és Angliában is fellép, és a tervek szerint jövő ősszel visszatér a Carnegie Hallba.

Az MTI tudósításából nem derül ki, de Mága Zoltán nem a nagy, 2804 fős teremben, hanem az 599 fős Zankel Hallban lépett fel. De ez így is szép teljesítmény egy tiszabői gyerektől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.