Bányai Sándornak hívják a Bukarestben megvert román drukkert

sport
2014 október 14., 09:26
comments 89

A hétvégi Románia-Magyarország focimeccsen a stadiont őrző cég alkalmazottai brutálisan megvertek egy román drukkert, akit most egy romániai hírportál azonosított. A szurkoló neve Bányai Sándor, és a magyarellenességéről hírhedt kolozsvári drukkercsoport, az U-galeri tagja. A 39 éves férfi a Románia-Magyarország meccsre 14 éves lányával érkezett Bukarestbe, hogy biztassa a román válogatottat.

A numaiu.ro emlékeztet, hogy Bányai Sándort 1998-ban a Magyarország–Románia mérkőzésen a magyar rendőrök is megverték.

„Egy adott pillanatban arra lettem figyelmes, hogy a körülöttem álló emberek fejvesztetten elkezdtek menekülni. Arra fordultam, hogy megnézzem, mi okozza a riadalmat, de egy egyenruhás máris fejbe ütött egy gumibottal. Aztán még egyszer. A harmadik ütés után elájultam.”

- mesélte a román drukker. Bányai a szervezőket hibáztatja a történtekért.

„Hogy voltak képesek a vendégszektor mellé ültetni? Folyamatosan petárdákkal, fáklyákkal bombáztak minket, a levegőben lógott a balhé. Amikor elszabadultak az indulatok és mi is válaszoltunk a provokációra, akkor ránk rontottak a biztonságiak és a csendőrök.”

- panaszkodott az Új Magyar Szó online kiadásának beszámolója szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.