Nem az, amit a háttérhatalom sulykol - a Jobbik ózdi programja

politika
2014 október 14., 16:29
comments 645

Az október 12-i önkormányzati választás nagy nyertese a Jobbik volt. A szélsőjobboldali párt minden megyében erősődött, és több polgármesteri széket is elnyert. Ezek közül is a legértékesebb trófea Ózd. A 34 ezer lakosú települést mostantól a magát lengyelnek valló, mindössze 27 éves Janiczak Dávid vezeti. A képen rajta van lila nyakkendő.

janiczak

A rendszerváltástól kezdve fokozatosan összeomló Borsod megyei város még a régióhoz képest is nagyon súlyos problémákkal küzd. Hogy ezekre milyen megoldásokat kínál a Jobbik, az nagyjából kiderül a párt helyi szervezetének választási programjából. A 30 oldalas dokumentumban (jó helyesírás de magyartalan fogalmazás) van minden a háttérhatalom hibáztatásától a mosolyogtató naivitáson át a nyílt rasszizmusig.

Egyben pedig drámai lenyomata a magyar állam összeomlásának, egy országrész elkeseredettségének és kilátástalanságának. Ezek a legjellemzőbb részletei:

Mi is képesek vagyunk olyan áruház létrehozására, mint a külföldiek. Csak merjünk nagyot álmodni, kellő kitartással és szervezéssel sikerülni fog!

Az integráció lényege az, hogy a kisebbségi társadalomnak fel kell adnia kultúráját, szokásrendjét, el kell fogadnia a többségi társadalom elvárásait, és minden igyekezetével azon kell lennie, hogy az elvárásoknak megfelelően éljen. Amennyiben ez nem működik, úgy kijelenthető, hogy az adott kisebbség társadalmi együttélésre alkalmatlan, ezért ameddig köreinkben marad, kiemelten megfigyelendő és büntetendő elem.

Jól ismert a magyar nép találékonysága, az a sok technikai újítás és találmány, amit az elmúlt évszázadokban adtunk a világnak. Az újító emberek, a lángelmék még mindig itt élnek köztünk, de egyre nehezebb megszólalniuk.

Létrehozzuk a cigány-magyar egyezményt, amelyben a helyi cigányság felelős képviselője nyilatkozatot tesz arról, hogy a cigányság be szeretne integrálódni a többségi társadalomba, nem követ el lopásokat, erőszakos bűncselekményeket a többségi magyar lakossággal szemben.

A tehenek és birkák szőrméjét kipreparálva lakások dekorálására használják, igen értékesek, ráadásul nagy piaca van a termékeknek.

A romboló embereket először is megpróbáljuk az építők sorába állítani, akik erre nem hajlandóak, azoknak az életét meg fogjuk nehezíteni és elő fogjuk segíteni a városból való távozásukat.

Ózdnak élen kell járnia a technológiai újdonságok alkalmazásában, gyártásában és akár feltalálásában is.

A város új arculatába nem fér bele az ide nem illő, romboló elemek, emberek támogatása. A támogatási célterületek megváltoznak.

Minden egyes, Magyarországon élő állampolgár a rendszerváltásnak nevezett próbálkozás évtizedeiben a saját, a rokonai és barátai bőrén tapasztalhatta, hogy ezen a területen katasztrofális a helyzet.

Az érpataki modell Ózdra fordítása – „Rend a lelke mindennek”

Egy tekintélyes, hiteles személynek megnyílnak a fiatalok, ezáltal rengeteg információ áramolhat a rendőrség felé, elősegítve a bűnüldözés eredményességét.

A közbiztonság megerősödése érdekében létre kell hozni a mostaninál komolyabb polgárőrséget. Ezeknek a tagjai mind életerős fiatalemberek, akik elméleti és szakmai vizsgán bizonyítják tudásukat.

Az ingatlanhoz jutás feltétele csupán annyi, hogy a fiatal házaspárnak nyilatkoznia kell arról, hogy 5 éven belül minimum két gyermeket vállal, minimum 20 éven át az ingatlant életvitelszerűen fogja lakni, annak állagát megőrzi és rendben, tisztán tartja. További feltételek, hogy a házaspár mindkét tagja szakmával vagy felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

Az integráció lényege nem az, amit a háttérhatalom sulykol belénk folyamatosan.

Olyan állatok kulturált és legjobb színvonalú, állatkert-jellegű bemutatását tervezzük, amelyek közel állnak a gyermekek és felnőttek szívéhez egyaránt. Nem egzotikus, hanem a régiónk természetes élővilágához kapcsolódó, magukat nálunk jól érző állatok – ló, szamár, vadmacska, kutya, kecske, birka, róka, farkas, sőt akár medve, fokozott hangsúllyal az ősi magyar állatfajták például rackajuh – állandó tartására és bemutatására épülő, csendes, békés, növényekkel esztétikusan kialakított kultúrpark létesítését tervezzük.

Azokat, akik viszont a város rombolásához, arculatának bomlasztásához, negatív megítéléséhez asszisztálnak, lehetőségünk szerint ellehetetlenítjük és az ő esetükben egyet tudunk támogatni, mégpedig azt, hogy a várost a lehető legrövidebb időn belül elhagyják!

Képzeljenek el egy csendes, ligetes kertet szobrokkal, találmányokkal, látványos újdonságokkal. A kertben egy ház, festményekkel, irodalmi művekkel, egyéb ózdi termékek (pl. asztalos munkák) bemutatásával. Mellette egy kis étterem ózdi specialitásokkal, ózdi borral, ózdi gyümölcsökkel, ózdi italokkal.

A helyi magyarság a nyilatkozatban kijelenti, hogy tartózkodik a rasszista megnyilvánulásoktól, támogatja azokat a roma családokat, akik elfogadják a többségi társadalom normáit, minden szükséges feltételeket biztosít ehhez.

Ha már tudják a lakosok, hogy hol van a zéró tolerancia határa, akkor mindenki fellélegzik és a közösség tagjai elkezdhetik végre a saját tehetségüknek, ötleteiknek megfelelő tevékenységet folytatni.

Véleményünk szerint két út járható a cigánykérdés megoldásához. Az első a békés megegyezésen alapul, a másik a radikális kirekesztésen. Pártunk egy utolsó esélyt kíván nyújtani az itt élő romboló kisebbség számára, ezért elsőként a békés megegyezést tartja célravezetőnek. Ha az egyezmény kudarcot vallana, csak abban az esetben követheti a radikális megoldás.

Mindenkinek lehet jó ötlete, ha tíz rosszból egy jónak bizonyul, akkor már nyertünk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.