https://img.444.hu/zold_kola_coca_cola.jpg

Minden idők legfinomabb itala vagy gusztustalan szar az új, zöld Coca-Cola?

gasztronómia
2014 október 15., 18:04
comments 203
  • Talán a Coca-Cola Cherry vs. Cherry Coke óta nem volt ilyen fontos tesztünk.
  • Vakon vetettük össze a klasszikus, a Light, a Zero és a zöld Coca-Colát meg egy doboz Pepsit.
  • Döbbenetes eredmény született. (Igazából nem, de illenek ide a nagy szavak.)
photo_camera Fotók: Botos Tamás

Pár hónapja robbantottak Angliában a zöld kólával, a Coke Life-fal. Ezt sztíviával édesítettek – talán azért is Life, mert édes, mint az élet. Ez azt jelenti, hogy a Lighttal és a Zeróval ellentétben a Life-ban van (természetes ) cukor, de 2/3 annyi sem, mint a sima kólában, és kevesebb kalóriát is tartalmaz.

Minden pohár (330 ml) tartalmaz
Coca-Cola Coke Light Coke Zero Coke Life Pepsi
Energia 149 kcal (7%) 1 kcal (0%) 0,7 kcal (0%) 89 kcal (4%) 133 kcal (7%)
Cukor 37 g (41%) 0 g (0%) 0 g (0%) 22 g (25%) 35 g (39%)*
Zsír 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g
Telített zsírsav 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g
Nátrium 0 g 0,03 g (1%) 0,03 g (1%) 0 g 0 g

* A százalékos érték mutatja, hogy a napi szükséges energia-, cukor- és nátriumbeviteled hány százalékát biztosítja.

Angliában az eladott Coca-Cola termékek 40 százaléka nem tartalmaz cukrot és kalóriát, ezért döntött úgy a cég, hogy ott vezetik be először Európában. Egy magyar boltban meg is találtuk az onnan importált gyöngyszemet, és azonnal kipróbáltuk.

Leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy nagyon elüt-e a többi kólától, így egy vakteszttel próbáltuk kiszúrni egy Pepsi, egy klasszikus Coca-Cola, egy Light és egy Zero mellett. A hűtött, fémdobozos üdítőket poharakba öntöttük, ezért a szénsav hamar kiment belőlük, és egy kicsit meg is melegedett – talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem mindenki találta el, mit rejt egy-egy pohár, így a Coke Life-ot is csak páran szúrták ki.

Volt köztünk, aki már kipróbálta korábban, más utána ivott belőle megint. A vélemények a Coca-Cola Life-ról eléggé megoszlanak:

Haszán Zoltán: Fogalmam sincs, melyik volt az.

Anarki: Nincs meg a cukor-rush, ugyanolyan műanyag szar, mint a Light meg a Zero.

Herczeg Márk: Nem találtam el, de utólag rájöttem, hogy valahol a Light és a Zero között van. Még később arra jutottam, hogy a gépi kólához hasonlít. Ha legközelebb iszom egyet, talán megint máshogy látom majd. És pont ilyen az élet is.

Király András: Hazafelé szereznem kellett egy Dr Peppert.

Bede Márton: A legfinomabb dolog, amit valaha ittam. A kézműves értékek ismét régi fényükben csillognak.

Sarkadi Zsolt: Szerintem gusztustalan szar.

A legfontosabb különbség egyébként egyértelműen az, hogy egy doboz Cola Life 345 forint volt – minthogy angol import –, míg a többit kb. 190 forintért vettük. Ja, és még valami: csak a doboza zöld. (ノಠ益ಠ)ノ

zold_kola_coca_cola_3

Szöveg: Herczeg Márk. Videó: Tbg / Botos Tamás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.