A Google titkos fegyvere, avagy a biztonság hercegnője

TECH
2014 október 16., 07:02

Parisa Tabriz a Google szigorúan titkos fegyvere, aki a világ egyik legértékesebb márkáját védi. Profi fehér kalapos hacker, a cég aduásza: ő felel azért, hogy megvédje a közel egymilliárd felhasználót elérő, a világ jelenleg leggyakrabban használt internetes böngészőjét, Google Chrome-ot a rosszfiúktól.

Annak ellenére, hogy viszonylag későn, csak a főiskolán fordult az érdeklődése a számítógépek felé, Tabriz ma, 31 évesen egy 30 szakértőből álló csapatot irányít.

A cégóriásnál, ahol 100 dolgozóból mindössze 30 nő, Tabriz pozíciója különösen figyelemreméltó.

"Ötven évvel ezelőtt hasonló arányban voltak nők az orvostudomány és a jog területén, ám mára ez szerencsére ez megváltozott" – mondja Tabriz.

Álltja, ő még soha nem találkozott nyílt szexizmussal a cégnél, ahol 2007 óta dolgozik, de amikor felvették a Google-höz, évfolyamtársa azt vágta a fejéhez, csak azért választották őt, mert lány.

Erre az állításra Tabriz alaposan rácáfolt.

via

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.