Kiborultak a katolikus püspökök a pápa és Erdő Péter melegbarátságán

2014 október 16., csütörtök 10:33
147

Október 13-án Erdő Péter érsek kapta a megtisztelő feladatot, hogy ismertesse a vatikáni püspöki szinódussal azt a dokumentumot, amely a katolikus egyház új álláspontját mutatta be az azonos nemű párokkal és a válásokkal kapcsolatban.

"Tisztelettel kell fordulni a nem-hagyományos kapcsolatok felé." "Értékelni kell pozitív értékeit."

Ezekből az állításokból érezhető a jelentés szokatlanul megengedő, már-már forradalmi hangneme, amiről most kiderült, hogy alaposan kiborította az egyház konzervatívabb vezetőit.

Az Independent cikke szerint már kedden többen ellenérzésüket fejezték ki, és "elfogadhatatlannak" nevezték az eltérést az egyház eddigi álláspontjától. A tiltakozás, amelyenek fő alakja a lengyel püspöki tanács vezető érseke, pedig máris meghozta eredményét.

Szerdán a Vatikán magas rangú vallástudósai és püspökei már a kedélyeket igykeztek nyugtatgatni azzal, hogy az Erdő Péter által ismertetett dokumentum semmiképpen sem végleges döntés, hanem tulajdonképpen csak egy tanulmány.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt