A Magyar Nemzet szerkesztője magyarázza a kitiltási botrányt az orosz állami médiában

2014 október 22., szerda 13:39
71

Stier Gábor, a Magyar Nemzet Külpolitika rovatának vezetője a RIA Novosztyinak magyarázta meg, hogy is van ez az amerikai-magyar kitiltási botrány. Hát úgy van, hogy

az Egyesült Államok ezzel bünteti Magyarországot, amiért a magyar kormány egyáltalán szóba áll az oroszokkal.

(Itt ugye azért a puszta szóbaállásnál azért kicsivel többről van szó.)

Stier szerint Magyarország egyszerűen csak pragmatikus külpolitikát folytat, ezért közeledik az oroszokhoz. Ez egybevág Lázár János értelmezésével is. Stier azt mondja, Washington a magyar külpolitika mellett a magyar belpolitikával is elégedetlen lehet, szűkebben: Orbán Viktor nagy függetlenségével és azzal, hogy Magyarország szerint nem csak liberális lehet egy demokrácia.

Ez a legjobb rész:

America thinks that we are corrupt, but we are a sovereign state, and it is our business. Many people in the United States do not like that Viktor Orban [Hungarian prime minister] is very independent. We do not think that liberal democracy is the only possible democracy.”

orbán

(Amerika azt gondolja, hogy korruptak vagyunk, de szuverén állam vagyunk, és ez a mi ügyünk. Sok ember az Egyesült Államokban nem szereti, hogy Orbán Viktor (a magyar miniszterelnök) nagyon független. Nem gondoljuk, hogy a liberális demokrácia az egyetlen lehetséges demokrácia.)

Eszerint tehát ha korruptak is vagyunk, az akkor is csak ránk tartozik, más ne üsse bele az orrát!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt