Új választás lesz Ózdon

politika
2014 október 22., 14:31
comments 85

A Debreceni Ítélőtábla helyben hagyta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei területi választási bizottság döntését, így meg kell ismételni a helyhatósági választást a városban. Az első körben a jobbikos Janiczak Dávid 66 szavazatos előnnyel nyert a fideszes Fürjes Pál előtt.

A határozat szerint Fürjes Pál azt kifogásolta, hogy öttel kevesebb lebélyegezetlen és lebélyegezett szavazólapot találtak az urnákban, mint amennyien részt vettek a választáson az eredményjegyzőkönyv szerint, a Fidesz-KDNP-s szavazóköri delegáltak jogszabálysértést észleltek a szavazatok megszámlálásakor, valamint tanúk igazolták, hogy volt jelölt, aki anyagi ellenszolgáltatást ígért és adott a választópolgároknak.

A döntésére reagálva a Jobbik korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a határozat

"utólag megkonstruált dokumentumokon, hamis vallomásokon alapul."

Janiczak Dávid úgy fogalmazott, bármi legyen is az ítélőtábla döntése, le tudjuk győzni a Fidesz-KDNP aljas munkát végző pártszövetségét. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.