LMP-s képviselők kergetik a kormánypárti kollégáikat a Parlament folyosóin

Tbg
parlament
2014 október 27., 14:25
comments 178

Újra megpróbálkozik a Lehet Más a Politika a magyar adóhatóság körüli ügyek kivizsgálásával foglalkozó parlamenti bizottság felállításával.

Ehhez össze kell gyűjteniük kb. 40 képviselői aláírást is, hogy az Országgyűlés elé kerülhessen a vizsgálóbizottság felállításáról szóló határozati javaslat. Jóllehet az aláírások meglennének az ellenzéki pártok képviselőinek aláírásával, az LMP-sek fideszes és KDNP-s képviselőket is szerettek volna rábírni a NAV körüli ügyek parlamenti vizsgálatára - nem sok sikerrel.

A fenti videón az látható, ahogy Szél Bernadett és Schiffer András próbálja elkapni a kamerák előtt az ülésterembe igyekvő kormánypártiakat, többek között Tállai András belügyi államtitkárt, Latorcai János házalelnököt és Gulyás Gergelyt.

Tállai szerint a NAV tökéletesen végzi a dolgát, Gulyás úgy látja, nem merült fel olyan gyanú, ami vizsgálatot érne, de elolvassa majd az LMP aláírásgyűjtési javaslatát.

Tavaly év végén már volt egy hasonló kezdeményezés, akkor a kormánypártok leszavazták a bizottság felállítását arra hivatkozva, hogy éppen bűntetőügyi folyik vizsgálat a NAV-nál az ügyben, emiatt parlamenti bizottság - a hatályos jogszabályok értelmében - nem vizsgálódhat.

A vizsgálat azóta lefolyt, és mindent rendben talált. Tekintve, hogy most nincs vizsgálat, kérdés, elutasítja-e a Fidesz a bizottság felállítását.

Azt is megkérdeztük Széltől, hogy eddig kik írták alá az ívet:

UPDATE: Elegendő aláírás gyűlt össze hogy a parlamentben kezdeményezhesse a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) működését vizsgáló bizottság felállítását, közölte délután Schiffer András. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.