Rogán továbbra is tagadja, hogy Magyarországon élnének olyanok, akik nem szeretik a Fideszt, és a régi magyar baloldalhoz sem kötődnek

Nem futballhuligánokat, hanem politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség a Fidesz székházánál vasárnap történtek miatt

- állította a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában hétfő este a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal azt mondta: a vasárnap esti, internetadó elleni tüntetés nem civil, hanem egyértelműen pártpolitikai kezdeményezés volt, a szervezők felelőssége pedig kiterjed arra, hogy a rendezvény után van-e randalírozás.

„Az MSZP teljesen egyértelműen olyan embereken keresztül szerveztette meg ezt a tüntetést, akik kötődnek hozzájuk”

- fogalmazott Rogán, valószínűleg a főszervezőre, Gulyás Balázsra, Gurmai Zita fiára utalva, aki a megmozdulás egyik szervezője volt. A frakcióvezető szerint a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén a pártok is megismerhetik, hogy kik azok, akiket a rendőrség őrizetbe vett, ők pedig nem futballhuligánok, hanem politikai aktivisták.

Arra a felvetésre, hogy Gulyás Balázs által indított Facebook-oldalon az jelent meg, hogy provokátorok térítették el a tömeg egy részét, az erőszakos cselekmények pedig a Fidesznek kedveznek, Rogán Antal azt mondta:

„ezek azok a politikai aktivisták, akikkel ők dolgoztak együtt az elmúlt években. Velük szerveztettek már a HaHában (Hallgatói Hálózat) a hallgatókkal különféle akciókat, ez már előfordult egyszer a Fidesz székházánál, ők ugráltak a köztársasági elnök hivatalánál, a Sándor-palotánál, ugyanazokat az embereket látjuk, és ezeknek a politikai kötődéseik teljesen egyértelműek”

„Két héttel vagyunk túl egy önkormányzati választáson, a harmadik választást veszítik el ebben az évben, és úgy tűnik, hogy ezt képtelenek elfogadni, és ezért egyszerűen erőszakos módszerekhez nyúlnak, mert talán ez az utolsó kivezető út a saját belső konfliktusaiban is. De ezt az emberek többségének nem kell elfogadnia.” (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.