Megint nyert Janiczak Dávid, jobbikos polgármestere van Ózdnak

2014 november 9., vasárnap 18:19
499

A szavazatok 83 százalékos feldolgozottságánál a valasztas.hu adatai alapján már egyértelmű: Janiczak Dávid jobbikos polgármester-jelölt nyert Ózdon.

Fotó: Vajda János / MTI

Eszerint a szavazatok 63,5 százalékán áll, míg a fideszes jelölt, Fürjes Pál csak 32,5 százaléknál. Egyelőre úgy fest, hogy Veres Zoltán, az MSZP és a DK jelöltje csak 3,4 százalékot ért el. 22 455 választópolgárból 12 674 szavazó jelent meg. (Update: 97 százalékos feldolgozottságnál már 64,35 százalékos Janiczek, míg Fürjes csak 31,82.)

janiczak

A megismételt szavazáson ugyanazok a jelöltek indulhattak, akik már négy hete is a lapon szerepeltek. Akkor Janiczak Dávid nyert ezzel a programmal, de csak 66 szavazattal előzte meg Fürjest.

Október 12-én Ózdon a leadott szavazatok és a szavazni járulók számában volt eltérés, hogy öttel kevesebb lebélyegezetlen és lebélyegezett szavazólapot találtak az urnákban, mint amennyien részt vettek a választáson az eredményjegyzőkönyv szerint, a Fidesz-KDNP-s szavazóköri delegáltak jogszabálysértést észleltek a szavazatok megszámlálásakor, valamint tanúk igazolták, hogy volt jelölt, aki anyagi ellenszolgáltatást ígért és adott a választópolgároknak. Ezért kellett megismételni a választást.

A jobbik kétharmados győzelemről ír, Janiczak Dávid pedig ezzel a comic sansos szóviccel ünnepel a Facebookon:

szóvicc

Janiczak Dávidot este véres kardként cipelték körbe a győzelmi mámorban úszó szimpatizánsok.

Janiczak Dávid

Fotó: Vajda János / MTI

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt