A Daily Mail kiakadt azon, hogy egy brit gyár Magyarországon keres munkavállalókat

gazdaság
2014 november 10., 14:43
comments 110

A Greencore Group egy 35 millió fontos (nagyjából 14 milliárd forintos) beruházás keretében épít új szendvicsgyárat a nagy-britanniai Northamptonban. A gond csak az, hogy a helyi britek nem igazán akarnak minőségellenőrök, gépkezelők, portások és takarítók lenni az Egyesült Királyság legnagyobb szendvicsgyártó cégénél, ahonnan a Tesco mellett Marks & Spencer, a Waitrose és a Sainsbury's és vásárol élelmiszert.

Ezért a cég a háromszáz hiányzó munkását elkezdte Magyarországon keresni.

Itthon nagy az érdeklődés a brit munkalehetőség iránt. A brit Daily Mail pedig cikket is írt erről, közölve, hogy Magyarországon csak 7000 font az éves átlagbér,Nagy-Britanniában meg akkor is évi 13520 fontot keresnek, ha minimálbéren vannak. Ráadásul még adókedvezményeket is kapnának a királyságban. Aztán még ezen lamentál egy kicsit a lap, megjegyzik, hogy egyes felérések szerint minden adókedvezménnyel együtt 254 fontot (majd 100 ezer forint) is megkeres egy minimálbéres bevándorló.

A Daily Mail címlapját (rajta a felháborodott cikk szalagcímeivel) még Matthew Dalton, a Wall Street Journal újságírója is megosztotta a Twitteren, azzal a szöveggel, hogy:

„Ne már, Britannia: a központi bankotokat egy kanadai vezeti, a szendvicseiteket meg magyarok készítik? Mit tudtuk ti magatok megcsinálni?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.