A várt eredmény született a nagy katalán népi konzultáción

külföld
2014 november 10., 06:14
comments 13

Vagy minek nevezzük az izét, amit vasárnap tartottak. Emberek szavazhattak úgy, hogy a szavazatuk semmiről sem döntött. A kérdés amúgy Katalónia függetlensége volt, amire az 5,4 millió jogosultból megjelent 2,25 millió szavazó elsöprő többsége igennel válaszolt.

Ez azért nem meglepő, mert az ellenzők eleve bojkottálták az amúgy is csak szimbolikus népszavazást, amivel a függetlenségpárti katalán kormány a támogatottságát próbálta felmérni.

Az adatokból mindenki kiemelheti a neki tetszőt: a függetlenségpártiak azt, hogy egy tét nélküli szavazásra is elment a választók 40 százaléka, az ellenoldal pedig azt, hogy a választók 40 százaléka ment el csak szavazni. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.