Liszttel öntötték le Weöres Sándor szobrát Pécsen

Miután Páva Zsolt polgármester felavatta a 18,4 millió forintba került szobrot, egyből leöntötték – a Facebookon szerveződő – tiltakozók egy zacskó liszttel. A bama.hu be is mutatta a videót az incidensről:

A szoborba 5 milliót adott a Nemzeti Kulturális Alap, aminek a bizottságában benne van a szobor alkotója, Kligl Sándor is. A Népszabadság írt arról, hogy maga ugyan nem pályázhat támogatásra, a települési önkormányzatok viszont igényelhettek pénzt a felállítandó szobrokhoz, amik reménybeli alkotójaként őt nevezték meg.

weöres sándor szobor liszt

Nem Weöres Sándor személye, hanem Kligl ellen tüntettek transzparensekkel a demonstrálók (sokan giccsesnek tartják a megosztó szobrait), és egy pécsi szobrász, Böszörményi István öntötte a lisztet. Figyelemreméltó erejű pillanatok azok, amikor Böszörményi – aki régebben akasztott lányokat festett – hosszan üvöltözik, miközben a gyerekkórus énekel. (bama.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.