Moldova megállapodott az oroszokkal a gázszerződésről

gazdaság
2014 november 11., 13:19
comments 11

331,8 dollárért kaphat majd ezer köbméter földgázt az ország 2015-től a Gazpromtól, a most megkötött új szerződés szerint. Ez kicsit olcsóbb, mint az ár, amennyiért eddig járt a gáz az országba. Itt írtunk arról, hogy az oroszok mennyire különböző árakon juttatnak földgázt a különböző országokba, sokszor geopolitikai alku elemeként alkalmazva a gázárakat.

A szerződést kedden írta alá a Gazprom alelnöke/exportigazgatója, Alexander Medvegyev és az orosz-moldáv tulajdonban lévő Moldovagáz vezérigazgatója, Alexander Gusev. A megállapodás része az is, hogy az oroszok szállíthatnak földgázt az ország területén keresztül. Az eddig hatályos szerződést még 2006-ban kötötték, ez 2011-ben járt le, azóta mindig időlegesen meghosszabbították.

A magyar gázszerződés jövő nyáron jár majd le, az, hogy utána mi lesz, jelenleg is izgalmas gazdasági-politikai kérdés. Minderről itt írtunk többet. (via ITAR-TASSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.