Orosz páncélosok potyognak az égből Szerbiában

külföld
2014 november 11., 08:16
comments 59

Fagypont alá süllyedt a hidegháború.

A múlt héten jött ki a hír, hogy a héten közösen fog hadgyakorlatot tartani Szerbiában a helyi és az orosz hadsereg. Erről most nagyon jó videókat közölt a putyinista Russia Today, amiken látható, hogyan hullott alá az égből Szerbiában két BMD-2 légi szállítású páncélozott harcjármű az oroszokkal közösen végrehajtott SREM-2014 antiterrorista hadgyakorlat alatt.

A gépeket – amik egy lövegtoronnyal, irányított tankelhárító rakétaindítóval és két géppuskával vannak felszerelve – egy Il–76-os teherszállítóból dobták ki, és ejtőernyővel értek földet.

Az orosz hadsereg ejtőernyős egységi csütörtökön érkeztek Belgrádba, hogy részt vegyenek az első szerb hadsereggel közösen tartott „terrorellenes hadgyakorlaton” egy másik nézetből:

Az RT szerint a hadgyakorlatok terve 2013 novemberében született meg, amikor Szerbia és Oroszország aláírta a katonai és műszaki együttműködési megállapodást.

Arról, hogy Szerbia mennyire behódolt a Kremlnek, itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.