Tanácsokat kért a magyar gazdaságnak a köztévé riportere az azeri elnöktől

politika
2014 november 11., 21:23
comments 59

Ha már itt volt a magyar nép legújabb nagy barátja, Ilham Aliyev azeri elnök, interjút kért és kapott tőle a Magyar Televízió. Kiderült, hogy a világnak igenis vannak döbbenetesen unalmas diktátorai. Legalább annyira volt izgalmas a beszélgetés, mintha Varga Mihály az elmúlt napok után megrázta volna magát, és egy hosszú, küzdelmes út végén valahogy mégis diktátorrá válna. De a végén a köztévé riportere váratlanul ezt kérdezte Aliyev elnöktől:

Mit tud adni Azerbajdzsán Magyarországnak? Tanácsokkal is el tudja esetleg látni gazdasági téren?

De a hatalmas csapdába nem sétált bele az azeri elnök, aki éppen Orbán Viktortól érkezett, és megmutatta, milyen egy igazi barát.

„Biztos vagyok abban, hogy Magyarországnak nincsen szüksége a mi tanácsainkra, egy rendkívül dinamikus és nagyon hatékony kormányzat van itt, amely széleskörű támogatás élvez a választók részéről. A közelmúltbeli választások egyértelműen megmutatták, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr politikáját támogatja a lakosság többsége, és az a nemzeti érdeket szolgálja.”

Szép szavak egy elnöktől, aki hazai pályán 77, 87 és 85 százalékkal nyerte az elnökválasztásokat.

Még azt is mondta, hogy

„Önök jó úton járnak, és ilyenkor barátok részéről csak a gratuláció szavai helyénvalók. Hihetetlen eredmény ez, az önök országa most már a szimbólumává vált a független politikának, a nemzeti érdekek mentén történő politizálásnak. És ez elsődleges prioritás önöknél és nálunk is. Ez a hasonlóság össze is köt bennünket.”

Aztán elmentek Orbán Viktorral tartani egy közös gazdasági fórumot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.