A mobiltelefon-doboz az új gumicsont

tech
2014 november 13., 13:47
comments 236

Éppen hogy szétcsócsáltuk, és lenyeltük az internetadós gumicsontot, amivel ugye próbálták elterelni a figyelmünket mindenről, ami fontos az életben, és már itt is van a következő botrány, a nagy mobiltelefonos doboz-gate. Sajnos nem először borzolják a magyar emberek gyenge idegeit mobilos dobozokkal.

photo_camera Hagyó Miklós és a Nokiás doboz

Handrás az Apple Egyház hazai püspöke és búcsúcédulaárusa indulatos posztban támadt rá az ősellenség Google-re. Ugyanis a Google okostelefonjának, a Nexus 6-nak és az Apple új telefonjának az iPhone 6-nak kísértetiesen hasonlítanak a dobozaik. Mindkettő fehér, nincs rajtuk felirat, nem lekerekített, és dombornyomott.

doboz2

„Mérhetetlenül szánalmasnak tartom az ilyet, de tényleg. Vásárlóként iszonyat cikinek érezném, hogy egy olyan terméket vásárolok, aminek a dobozát egyértelműen az Apple-ről koppintották.”

Ezzel be is lett dobva a szögekkel kivert, mérgezett gumicsont. Az appleösök és az androidosok még mindig gyepálják egymást Handrás posztja alatt. Legmeggyőzőbb ellenérvek Handrás vádjaira:

  • „A kettő között kb. annyi a hasonlóság, hogy mindkettő fehér.”
  • „SZERINTEM FEHÉR DOBOZOK MÁR LÉTEZNEK PÁR SZÁZ ÉVE, BÁR ÉN NEM TUDHATOM, NEM VAGYOK APPLEFUNBOY…”
  • iPhone-on egy telefon van monochrome-ban, nexuson pedig egy szám. Hol a nagyobb átfedés mint a többi doboz esetén?”
  • „Jah, mert a felhasználók pont hogy telibeszarják hogy ki másol kiről.”
  • „2 doboz hasonlít...és akkor most mi van? :) Most a minimál stílus a divat és nekem mindkettő doboz tetszik. Egyébként is, ahogy már írták itt, a google tavalyi mobiljának doboza is hasonló volt. Ilyen dolgokon kiakadni pedig felesleges….”
  • „Handrás, megértjük, h elég nehéz neked most.. Mert ugye az igazi gondok akkor kezdődnek, amikor kibontod (az apple által feltalált fehér színű :D ) dobozt, és kiveszed ezt a nexus 6-ot. Ami láthatóan összeszerelési minőség, anyaghasználat terén legalább eléri, az általad szentnek tartott dizájn terén SZERINTEM felül is múlja, és hardver terén pedig MINDEN tekintetben messze túlszárnyalja a nevetséges kijelzővel és harmatgyenge akksival szerelt, szembeszélben hajló, méregdrága iphone-t.”

Valaki még azzal is megvádolta Handrást, hogy hamisított képekkel operál, mert a Nexus doboza valójában nem is így néz ki. És eltüntette a doboz oldaláról a piros csíkokat.

doboz

Na, de mi az igazság?

A vak is látja, hogy ez a két doboz tök ugyanúgy néz ki, de mivel a két telefon is tök ugyanúgy néz ki, ezzel nincs semmi gond. Pont.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.