Tegnap liszttel öntötték le, mára kirúzsozták Weöres Sándor szobrát Pécsett

MŰVÉSZET
2014 november 13., 09:40
comments 36

Böszörményi István szobrászművésznek annyira nem tetszik Kligl Sándor szobrászművész Pécsett frissen leleplezett Weöres Sándor-szobra, hogy nem sokkal a leleplezés után liszttel öntötte le tiltakozásképp. Azért, mert szerinte ronda giccs, és mert az alkotó benne volt abban a bizottságban, ami 5 millió forintot ítélt meg a 18,4 milliós összköltségű szoborra.

Mára romlott a helyzet, ugyanis ismeretlen tettesek kirúzsozták a hányattatott sorsú szobrot, illetve ugyanők vagy mások, ez még nem világos,

szétkenték a rúzst.

A bama.hu fotósa éppen a helyszínre tart, addig is, míg odaér, a következő szerkesztőségi álláspontot szeretném megfogalmazni:

  1. A pécsi Weöres Sándor-szobor tényleg nagyon béna.
  2. Valóban gáz, hogy az alkotó benne volt a pénzt odaítélő bizottságban.
  3. Ha nem tetszik, ne a szobrot tessék liszttel leönteni, hanem a szobrászt.
  4. El a kezekkel Weöres Sándortól!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.