A rendszerváltásra emlékező virtuális kiállítást nyitott a Google és az OSA

Történelem
2014 november 14., 10:45
comments 7

A Google Kulturális Intézetének honlapján érhető el a kiállítás, amin a magyarországi eseményeket az OSA Archívum korabeli fotóival és videóival mutatják be.

google

A kiállítás anyagában található többek között egy kézzel rajzolt Budapest térkép az 1956-os forradalom október-novemberi csapatmozgásairól és harcok helyszíneiről, az ‘56-os forradalom névtelen áldozatainak emlékére készített kopjafa, amit a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájában helyeztek el, valamint részletek a Szabad Európa Rádió gyűjteményéből. Hasonlóan a magyar kiállításhoz, a kelet-európai rendszerváltásokról további kilenc virtuális gyűjteményt állítottak össze a Google Kulturális Intézetének honlapján cseh, szlovák és lengyel múzeumok illetve archívumkezelők.

Az OSA Archívum által összeállított, magyarországi eseményeket bemutató kiállításban többek között a Szabad Európa Rádió gyűjteményéből válogatott anyagok, magyar állami propagandafilmek és kutatási dokumentumok, interjúk, jelentések és poszterek, illetve a Fortepan amatőr fotóarchívum képei is szerepelnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.