Oroszország saját netes enciklopédiát szeretne a Wikipedia helyett

internetek
2014 november 14., 12:20
comments 103

Azért, mert az igazival (ami természetesen tele van orosz nyelvű szócikkekkel is) rengeteg hibát és tévedést tartalmaz az orosz állami apparátus szerint.

Az Elnöki Könyvtár, azaz Putyin könyvtárának közleménye szerint a Wikipedia már bebizonyította, hogy alkalmatlan részletes és megbízható információkkal ellátni a felhasználókat Oroszországgal kapcsolatban.

Ezért most a Nemzeti Könyvtárral együttműködve egy digitális felületet indítana, hogy "objektív és pontos" információkkal lássák el az ország lakóit az országról. A hivatalos bejelentés szerint ennek alapja 50 ezer könyv és archív dokumentum lenne, aminek tartalmát felhasználnák mindehhez.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Wikipediához hasonlóan az orosz oldalt is szerkeszthetik-e majd a felhasználók. A fejlesztők mindenesetre nagyon lelkesek, szerintük ez az új oldal az egyik legnépszerűbb orosznyelvű forrás lesz az interneten. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.