Kövér szerint provokáció, hogy a szocialisták beviszik az EU zászlóját, csak azért hogy ő aztán kitilthassa

POLITIKA
2014 november 17., 16:24
comments 287

Fantasztikus körben forgó logikával magyarázta meg a nemzet házmestere, hogyan viszonyul ahhoz, hogy ellenzéki képviselők hetente egy uniós zászlót próbálnak meg elhelyezni az ülésteremben:

Provokációnak tartom, a politikai propaganda részének, hogy a szocialisták demonstratíve behoztak két uniós zászlót az ülésterembe, hogy aztán azt mondhassák, hogy azok ki lettek tiltva

– mondta Kövér a Népszabadságnak, majd hozzátette, hogy „A magyar Országgyűlés ülésterme a magyar országgyűlési képviselőké, ez nem az Európai Parlament" 

Kövér arról is beszélt, hogy annak idején a szocialisták a szokásos szolgalelkűségük és alkalmazkodóképességük miatt azt a gyakorlatot vezették be, hogy behordták az EU-zászlót a terembe. De ezt a Fidesz megváltoztatta.

Az, hogy ők nem képesek elviselni a magyar nemzeti zászlót bármilyen más lobogó társasága nélkül, az ő történelmi problémájuk, mentálhigénés probléma, amin én nem tudok segíteni. De a törvény most is ugyanúgy szól, mint az ő idejük alatt, tehát ha nagyon szigorú lennék, azt mondanám, hogy ők törvényellenes gyakorlatot alakítottak ki korábban, amire semmilyen magyarázat nincsen"

– dorgált még Kövér, aki elmondta, hogy ő maga is az uniós csatlakozásra szavazott, és így tenne akkor is, ha holnap kéne erről szavazni. De szerinte a zászlókérdés nem az EU tagságról szól.

És szerinte minderről nem a házszabály, hanem a józan ész miatt kellett így döntenie. (Nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.