Rogán elismerte, hogy a devizahitelesek jobban járnak a forinthiteleseknél

politika
2014 november 17., 13:01

Rogán Antal szerint a szocialisták tehetnek a devizahitelválságról, mert „ha nem számolták volna fel a támogatott forinthiteleket”, akkor nem itt tartanánk. Ebben igaza van, ha a szocialisták nem számolták volna fel a támogatott forinthiteleket, akkor már rég csődben lennénk, de ezt én mondom, nem Rogán.

Rogán azt mondta, hogy mostantól kiszámíthatóak lesznek a hitelek feltételei. Forintosítani azért nem lehetett kedvezményes árfolyamon, mert azt a magyar bíróság kizárta. Lehetőséget adott viszont a bankok elszámoltatására, ezért arra lehetőség volt, hogy a devizahiteleket újraszámolják.

Ennek eredményeként Rogán szerint

az a devizaadós, aki 43 ezer svájci frankot vett fel 6 millió forint értékben, annak a tőkéje most hétmillióra csökken.

„Kimondhatjuk tehát, hogy a fair bankokról, a forintosításról és a bankok elszámoltatásáról szóló törvény eredményeként egy átlagos devizahiteles törlesztőrészlete 25 ezer forinttal csökken” – mondta Rogán. Azt is, hogy így a devizahiteleseknek jobb lesz, mint azoknak, akik ugyanakkor forinthitelt vettek fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.